Operatii de Cataractă cu Zero Durere
In regim ambulator, timpul total petrecut în clinică este de 2-3 ore.
1. Cu trei zile înainte de operație, vă sunăm să vă precizăm ora programată și vă reamintim să administrați picăturile antiinflamatorii (o picătură de trei ori pe zi, trei zile). In general NU sunt necesare analize de laborator (cu exceptia cazurilor in care medicul oftalmolog a specificat la consultatie).
2. În ziua operației mâncați, luati medicamentele uzuale. La ora programata, veniti la clinica unde veti semna un consintamant pentru interventia chirurgicala si noi vom pregati dosarul de operatie.
3. Vom face masuratorile biometrice, OCT – tomografie retina si nerv optic, echografie (20 min).
4. Veti sta in rezerva si se vor administreaza picaturi (aprox 1h). E normal ca unele dintre ele sa usture.
5. Veti intra in sala de operatie (15 minute); in timpul operatiei nu veti simti durere, doar senzatii de atingere si de lichid pe suprafata ochiului; e important sa mentineti privirea fixata in lumina microscopului; medicul chirurg va va cere de cateva ori sa priviti la dreapta sau la stanga iar dvs trebuie să mișcați încet DOAR OCHII (nu și capul).
6. Dupa operatie stati in salon inca 10 minute apoi vă externăm. Dvs. și persoana care vă însoțește veți primi indicații verbale și în scris despre medicamentele pentru tratamentul la domiciliu. E o schema simpla in doua etape de cate doua saptamani. Orele sunt scrise pe fisa.
7. Veți pleca pansat la ochi, dar veți putea zări prin scoica de plastic. Pansamentul rămâne la ochi până dimineața când îl dați jos, spălați ochiul cu soluția primită și administrați picăturile. Purtați ochelari de soare daca ieșiți afară.
Recomandare – Evitați ieșitul în primele trei zile.
8. Când puneți picăturile, nu atingeți ochiul, doar pleoapa, la distanță, cu mâna spălată insistent cu săpun.
9. La 1-2 zile si la o luna , va asteptam la control la ora precizata in fisa medicala din dosarul dvs.
10. Ne puteți suna oricand daca sunt nelamuriri, suntem disponibili. Sunt trecute numerele de telefon personale ale medicilor in fisa pentru situatii deosebite. Trecem impreuna prin asta, avem experiența de 12 ani!
Implantul de cristalin artificial
Implantul de cristalin artificial, cunoscut sub numele de lentila intraoculară (IOL), se utilizează pentru a înlocui cristalinul natural al ochiului care a devenit opac datorită cataractei.
Operația de cataractă elimina cristalinul afectat de cataractă și înlocuieste cu o lentilă intraoculară, restabilind astfel claritatea vederii.
Există diferite tipuri de lentile intraoculare disponibile, monofocale si multifocale care va ofera opțiuni personalizate în funcție de nevoile dvs vizuale.
In timpul consultatiei vom stabili impreuna tipul de implant (dupa intrebari ca: aveti nevoie sa conduceti (inclusiv noaptea) , folositi mult vederea de aproape ?)
Implantarea unui cristalin artificial este o procedură permanentă și nu necesită înlocuire sau întreținere ulterioară.
O avertizare speciala pentru lentilele multifocale: ele nu redau vederea daca ochiul este afectat de boli retiniene sau ale nervului optic, nu sunt recomandate pentru condus noaptea si nu se poate garanta independenta completa de ochelari.
Desfășurare vizitei la Clinica Oftalmologică Eurooptik pentru operația de Cataractă
Medicii noștri chirurgi pentru operația de cataractă
Dr. Alina Popa
Medic primar oftalmolog
Dr. Andrei Irimia
Medic primar oftalmolog