Operație

Cataractă

Operatiile de cataracta se fac in regim ambulator, timp total petrecut in clinica 2-3 ore. Pacientul face masuratorile biometrice, OCT – tomografie retina si nerv optic, echografie la nevoie, apoi sta in rezerva de doua paturi unde se administreaza picaturi (minim 1h) , apoi merge in salonul de anestezie, apoi in sala de operatie (15 minute). Dupa operatie sta in salon 10 minute apoi este externat : primeste indicatii postoperatorii si medicamentele pentru tratament postoperator la domiciliu.

Cum decurge operația de cataractă

Chirurgia cataractei este procedura cea mai comuna in chirurgia oftalmologica. Cataracta nu poate fi tratata prin schimbarea ochelarilor sau medicamente, singurul tratament este cel chirurgical. Majoritatea oamenilor dezvolta cataracta in timpul vietii lor.

Operatia este nedureroasa si se efectueaza in Clinica din Bacau , str. Stefan cel Mare 7. Procedura durează 15 minute. Ochiul este anesteziat local prin injectie nedureroasa in pielea pleoapei sau cu picături anestezice (la cei care iau tratament anticoagulant). Se face o incizie mica de 2.2 mm. Cristalinul opacifiat este îndepărtat, folosind ultrasunete si se implanteaza un cristalin artificial.

In cazuri selectionate sau la cererea pacientului se poate folosi un cristalin multifocal care corecteaza atat vederea la distanta cat si cea de citit. Astfel prin inlocuirea cristalinului se pot corecta si vicii de refractie pentru pacientii care vor sa scape de ochelari (chirurgie refractivă).

Pacientul primeste gratuit de la clinica medicamentele de folosit acasa.

Eurooptik

Vă așteptăm în cabinet!