fbpx

Proceduri

Botox

Injectiile cu Botox pentru Corectarea Ridurilor

Botoxul, denumit științific ca toxina botulinică tip A, este cel mai popular tratament non-chirurgical pentru corectarea și prevenirea ridurilor și liniilor fine. Aici sunt câteva puncte cheie despre această procedură

Mecanism de Acțiune
Botoxul acționează prin blocarea transmiterii semnalelor nervoase către mușchii în care este injectat. Acest lucru duce la relaxarea temporară a mușchilor faciali, reducând sau eliminând ridurile și liniile fine.
Zone Tratate
Cele mai comune zone tratate cu Botox sunt ridurile dintre sprâncene (cunoscute și sub numele de „riduri de grijă”), linii orizontale de pe frunte și „liniile corbului” sau ridurile din colțurile exterioare ale ochilor.
Procedura

Injectarea cu Botox este rapidă, durează aproximativ 10-20 de minute, și este minim dureroasă. De obicei, se folosesc ace fine pentru a minimiza disconfortul.

Rezultate
Rezultatele încep să fie vizibile în 3-5 zile de la procedură, cu efect maxim la 2 săptămâni. Beneficiile Botoxului durează în medie 3-4 luni, dar pot varia în funcție de individ.
Efecte Secundare
Deși Botoxul este în general sigur, pot apărea efecte secundare minore, cum ar fi vânătăi, umflături sau roșeață la locul injectării. Efecte secundare mai rare pot include căderea pleoapei sau asimetrie facială.
Precauții
Este esențial să alegi un medic cu experiență în injectări cu Botox pentru a obține cele mai bune rezultate și pentru a evita complicațiile.
Prevenire
Pe lângă corectarea ridurilor existente, Botoxul poate fi folosit și ca măsură preventivă, prevenind formarea de noi riduri prin limitarea mișcărilor care cauzează formarea lor.

Dr. Anca Moțoc

Medic specialist oftalmolog

Eurooptik

Vă așteptăm în cabinet!