Eurooptik

Boli Oculare

Prezentare desfășurare consult

Examenul oftalmologic

 

Este un proces simplu și dureaza, de obicei, între 20 și 30 de minute.

La începutul examinării optometristul va dori să afle mai multe despre sănătatea ta generală, stilul de viață (condus, lucru la calculator), calitatea vederii și despre ochelarii/lentilele de contact pe care le folosești.

Patru etape principale

 

Verificarea exteriorului ochiului – Aici se include și examinarea mișcărilor ochiului.

Verificarea sănătății interiorului ochiului cu un biomicroscop, ceea ce înseamnă că se va apropia foarte mult de tine și va direcționa o lumină strălucitoare spre ochiul tău, rugându-te să te uiți în diferite direcții.

Determinarea necesității unor ochelari dupa citirea literelor de pe un ecran prin diverse lentile. Pentru copii se vor folosi imagini.

Masurarea tensiunii oculare non-contact , folosind un jet scurt si brusc de aer, de intensitate medie. Trebuie sa privesti in lumina galben-verzuie din aparat si sa nu retragi capul. Este normal sa clipesti, e un reflex pe care nu il poti controla.

 

După examen

 

La finalul examinării optometristul îți va oferi următoarele informații:

Dacă ai nevoie de ochelari sau lentile de contact și cât de mult s-a schimbat prescripția ta.
Dacă prezinți semnele unei posibile afecțiuni oculare.
În cazul în care optometristul observă o problemă sau crede că există o problemă care necesită investigații suplimentare sau tratament, te va direcționa către un medic specialist al clinicii.

Eurooptik

Vă așteptăm în cabinet!